Minä feministinä

Terve!

Olen miettiny jonki aikaa, että pitäis kirjottaa jostakin mulle ja monelle muulle tärkeästä asiasta, eli feminismistä.
Feminismi tarkoittaa tasa-arvoisuutta eli luonnollisesti naisten arvojen kohotusta. Naiset ovat jo monta sataa vuotta ollut heikommassa asemassa kuin miehet. Nyt vuoden 2017 lopulla ja 2018 alulla on alettu tekemään jotakin naisten aseman korottamiseksi. 

Tasa arvoisuus on mulle tärkeä asia. Se tarkoittaa sitä, että naiset SEKÄ miehet ovat samassa asemassa. Se ei tarkoita miesvihaa vaan sitä, että naisia kohdellaan samalla tavalla, eikä niin, että miehet saavat päättää naisten asemasta esimerkiksi perheessä. Tasa-arvoisuudessa ei heikennetä miesten asemaa vaan yksinkertaisuudessaan parannetaan naisten asemaa. Naiset ovat kuin miehiä. Ainoita eroja on sukupuoli erot jotka ovat evoluution aiheuttamia ja ihmisen luonnollinen kehon kehitys. 

Nyt päästäänkin siihen, että oletko sitten mies vai nainen. Ei tarvitse olla kumpikaan. Vaikka sanon tahtovani parantaa naisten arvoja miesten tasolle, tarkoitan samalla myös muita ihmisiä. Esimerkiksi nykypäivänä homoseksuaaleja ja transsukupuolisia yms. pidetään todella alaarvoisena. IHMISIÄ HEKIN. Samanlainen luuranko ja kehitys kuin meillä heteroillakin. He vain tuntevat itsensä omaksi itsekseen erilaisena. Mielestäni kaikki ansaitsevat samat oikeudet. Muslimit ja muut uskontoryhmät, heterot ja muut seksuaalisuudet, tumma ja vaalea ihoiset kuten myös miehet että naiset. Kaikilla pitäisi olla samat mahdollisuudet. Miettikää millaista olisi jos kaikki olisivat feministejä. Kaikki arvostaisi kaikenlaisia ihmisiä. Eikö elämä olisi helpompaa?

Haluaisin puhua myös siitä millainen naisen ja miehen pitäisi olla. Kauneusihanteisiin törmää joka puolella somea, tahtoo taikka ei. Tuntuu että nykypäivän naisten kauneusihanteisiin kuuluu täydellisen pyöreä peppu, sileät ja ajetut sääret, kurvikas vartalo, täydelliset kulmakarvat, suuret täyteläiset huulet ja pitkät tuuheat ripset. Miehille taas kuuluu timmi vatsa, suuret lihakset ja mitä muutakin vielä. Tarkoittaako se silti, että et ole nainen jos sinulla on karvoja, tai olet kalju, tai jos et käytä rintaliivejä. EI! Olet silti nainen jos tunnet olevasi. Kauneus ihanteet eivät tee sinusta miestä tai naista tai mitään siltä väliltä vaan se miksi itse itsesi tunnet. 

Tässä oli nyt tekstipommi, mutta asiaa kaikki. Toivottavasti saitte jotakin irti tästä tekstistä. Uskaltakaa olla mitä tahdotte ja puolustakaa toisianne. Älkää pelätkö olla feministejä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pelko

Pitkän ajan suosikkeja+kuulumisia

Tabu speak out: Menkat