Joulu tekee tuloaan

Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen, kun näin silmät tonttusen....

Tässä tekstissä kerron teille minun ja sukuni jouluperinteistä, henkilökohtaisista lempi ruuista ja muutenkin joulun vietostamme!

Aloitan itse joulun aina monta kuukautta aikaisemmin. Alan miettimään lahja ideoita ja muutakin sinne päin, ettei tule sitä tuttua joulustressiä. Lahjoja alan ostamaan marraskuun alussa jo. Kuten voitte jo huomata, rakastan joulua! Joululahjojen paketoiminen ja antaminen on yksi lempiasiani joulun vietossa, mutta tietenkin myös niiden saaminen:) Omasta mielestäni joulu on ilon ja hauskanpidon aikaa. Saadaan lahjoja, annetaan niitä, nauretaan, syödään hyvin ja ollaan läheisten kanssa. Joulun kanssa ei sovi stressi ja hälinä, vaikka kaikkea tarvitseekin valmistella. Ja sanompahan vain, minä uskon nykyään joulupukkiin ja tulen aina uskomaan.

Meidän sukumme joulun vietto tapahtuu normaalisti mummin ja tuffan luona, jonne tulee myös mm. äidin siskot perheineen meidän perheemme lisäksi. Siellä otamme ensimmäiseksi glögiä ja alkupalaa, jonka jälkeen siirrymme normaaliin tapaamme jouluruokapöytään mummin olohuoneeseen.

Joulupöydästästämme löytyy kinkkua, kinkun kastiketta, lanttulaatikkoa, perunalaatikkoa, porkkanalaatikkoa, maksalaatikkoa, bataattilaatikkoa, imellettyä perunalaatikoa, rosollia ja sen vaahtoa, piimäjuustoa, kananmunan puolikkaita(jotkut anjoviksella ja jotkut ilman), luumuja, herneitä, perunaa, prinssinakkeja, sillejä, silakoita ja lohta eri muodoissa. Myös salaatti kuuluu ruokapöytään myös jouluna. Ruokajuomana on kotikaljaa tai maitoa. Sanoisinko, että ainakin monipuolisesti syödään jouluna herkuista huolimatta;) Kaikista jouluruuista ykköslempparini on kinkku lanttulaatikolla.

Jälkiruokana nautimme mehun ja glögin lisäksi tyrnijäädykettä, taatelikakkua ja tietenkin konvehteja!
              
Ruokien jälkeen menemme keskelle olohuonetta touhuamaan kunnes oveen kolkutetaan ja kaikki tajuavat sen olevan itse pukki! Pukki jakaa meille lahjat, jutustelemme hieman ja otetaan muutama yhteiskuva, jonka jälkeen hän lähtee ja me alamme kaikki yhdessä availemaan lahjoja. Jos jäämme yöksi, annamme lahjojen olla yön yli paikoillaan, mutta jos lähdemme kotiin, pakkaamme lahjat mukaamme ja menemme kotiin nukkumaan.

Viime- ja tänävuonna vietämme joulun kotona, mutta tällä kertaa mummi ja tuffa tulevat meille.

Joulu ei ole mielestäni kunnollinen ilman lunta! Kun joululoma alkaa, minä alan leikkimään lumessa!



 Parasta joulussa:
                                          Yhdessäolo, hyvä ruoka, lahjat, LUMI!
Inhottavaa joulussa:
Liika hälinä, joulustressi


Kiitos, kun kävit lukemassa! Tästä lähin alan ottamaan parempia kuvia tänne, koska sain järjestelmäkameran tädiltäni lainasta takaisin:) Nyt ilmettä blogille! Käy seuraamassa somejani ja tykkäilemässä julkaisuistani! Hyvää joulua kaikille lukijoilleni ja heidän läheisilleen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pelko

Tabu speak out: Menkat

Astma vie voimat